joi, 1 octombrie 2009

Ingrediente pentru doua checuri

-    8 oua
-    400g faina
-    400g zahar
-    1 lingura cacao
-    6 linguri de ulei
-    Visine din compot (alternativ)

Mod de preparare


    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, iar galbenusurile se freaca cu 6 linguri de ulei.
    Se aprinde cuptorul si se tapeteaza tavile cu faina (daca aveti tavi de silicon trebuie doar unse cu putin ulei). Se mai bate putin albusul, apoi, mestecand usor cu o furculita, se adauga galbenusurile, iar dupa ce s-au omogenizat, se inglobeaza si faina.
     O mica parte din compozitie se trece intr-un bol si se adauga o lingura de cacao. Compozitia galbena se aseaza in tavile pregatite, iar pe deasupra se adauga compozitia cu cacao.
     Pentru a obtine un design interesant se apasa cu furculita din loc in loc.  Se presara cu visine fara samburi, care apoi sunt apasate cu furculita in interior pentru a nu ramane la suprafata. Se da la cuptor 30-40’ la flacara medie si se incearca cu scobitoarea cand este aproape gata. Daca scobitoarea nu ramane lipicioasa, atunci checul poate fi scos din cuptor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu