luni, 5 octombrie 2009

Bulgari de zapada sau lapte de pasare

Ingrediente:
- 1 litru lapte
- 3 oua
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri de faina

 Mod de preparare:


   Se bat albusurile spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Separat se amesteca 200ml lapte rece cu 3 galbenusuri si 4 linguri de faina.
    Intre timp, pe foc, se pune restul de lapte impreuna cu 4 linguri de zahar, la fiert. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, cu lingura se ia albus si se pune pe suprafata laptelui. Se lasa putin sa fiarba, apoi se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei spumiere.  Dupa ce albusul este fiert, se ia cu spumiera si se pune pe o farfurie de portelan la racit. Asa se procedeaza cu tot albusul. In laptele ramas pe foc, se adauga cate putin, batand cu telul, galbenusurile cu faina si laptele rece. Se amesteca repede pana ce compozitia se ingroasa. Se pune repede in forme si se lasa la racit. Albusurile se pun pe deasupra, asemenea unei insule plutitoare. Se da la frigider si se serveste ca desert.









 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu