Ficatul de pui nu a fost niciodata mai delicios!
Ingrediente:
- 1 kg ficat de pui
- 3 oua
- 300g ceapa verde (sau praz in functie de sezon)
- 200g pateu
-1 lingura ulei de masline
-condimente (piper, cimbru, patrunjel, marar)
Mod de preparare:
Ficatul se pune la fiert, nu prea mult, doar 5 minute in apa clocotita. Apoi se scoate si se toaca bucatele cu cutitul. Intr-o tigaie separat, se toaca marunt si ceapa verde, se pune la calit cu 100 ml apa si o lingura de ulei. Se adauga condimentele si se lasa la fiert pana se evapora toata apa. Intr-un vas mai mare se pune ficatul tocat, ceapa verde, pateul si cele trei oua. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana ce se omogenizeaza.
Se pregateste o tava, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (mai indicat este folosirea tavilor de silicon unse doar cu ulei, pentru ca drobul este mai usor de dezlipit). Se pune compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ o ora la foc mediu. Cand se rumeneste bine se scoate, se lasa la racit apoi se rastoarna pe un platou. Se taie felii si se consuma rece la aperitiv.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu